Kísértések és csábítások hónapja

2018.04.28

2018. május 5. 15.26 perckor indul a Kígyó hónapja. A kígyó az ószövetségben Ádám és Éva megkísértőjeként szerepel, csábítás és megtévesztés jelképe. Tűz elem képviselője. A tűz az egyedüli elem, mely az összes többi elemet képes átformálni. Annak ellenére, hogy tüzes jegy, ő maga roppant higgadt és megfontolt tud maradni. Furfangos és okos, kevesen járnak túl az eszén. Van aki fél tőle és van aki igéző energiájára áhítozik, talán nem véletlen érdemelte ki az orvostudomány jelképét is. Ahol megjelenik, semmi nem marad a régi, felkavar mindent. Saját érdekei a legfontosabbak, kompromisszumra akkor képes, ha az neki is jó. Ha magas szinten éli életét előtör belőle melegséget sugárzó egyénisége. Képes nagyvonalú és megbocsátó lenni. Emberközpontúsága kiszámíthatóvá teszi őt, s már nem akar senkinek sem ártani és már senkit sem tekint ellenségnek. Igyekezzünk ezt a pozitív energiavonulatot megélni. Evvel együtt azt gondolom, amíg itt élünk a földön mindig lesz ki megtéveszteni akar, ezért ebben a hónapban fő az óvatosság. Csak olyant tegyünk, amit jövő hónapban sem bánunk meg. Óvakodjunk minden meggondolatlan tettől és ne higgyünk el mindent azonnal. Járjunk utána és győződjünk meg, hogy amit hallunk az a valóság. Legyünk megfontoltak a közlekedésben, figyeljünk jobban az értékeinkre és egymásra is. Lehetőség adódik, hogy saját szívünkre hallgassunk és minden olyan csábításnak ellenálljunk, ami nem a mi értékrendünkkel megegyező. A kígyó megkísértő álnoksága pont ebben segít, ott érint meg ahol a felismerésnek meg kell történnie. Rávezetve minket hol hibáztunk. Kicsit olyan, mint a nyugati asztrológiában a Lilith.

Külön üzenetet hoz ez a hónap a következő jegyeknek:

Tigris: Szuper érzékeny lehetsz ebben a hónapban, ezért mielőtt bármit tennél vagy mondanál, gondold végig valóban valóság az, ami kiborított vagy csak előre elképzeltél valami negatívat egy közel sem negatív helyzetben. Időben csípd fülön fejedben lezajló dialógust és ne félj előre meg nem történt dolgok miatt. Belső hited által tudnod kell nincs olyan nehéz helyzet, amiből nincs kiút. Akaratoddal hegyeket tudsz megmozgatni, teremtő erőd mindig kéznél van, csak használnod kell és hinned benne. S ha megkísértettek engedj a belső hangnak, merd megélni rejtett mélységeidet. Nézz szembe gyengeségeiddel, hisz ezáltal leszel erősebb. Figyelj minden cselekedetedre, mert amit most teszel, másokkal azt kapod vissza te is.

MajomA tigrisnél leírt érzékenység rád is vonatkozik. Ezenkívül állj ki magadért, merd felvállalni mit, szeretnél és hogyan. Ezáltal szép lassan magabiztosabb személyiséged felszínre tör és megteremtheted az újjászületésed lehetőségét.

DisznóFigyelj, arra hogyan kommunikálsz, a félreértések most hatványozottan megjelenhetnek. Tudnod kell, hogy sok esetben nem is a te gondod, amit annak vélsz. Csak azt vállald magadra, ami hozzád tartozik. Mérd fel a helyzetet és ne akarj mindenkinek elsőre segíteni. A kéretlen tanácsok nem segítségek, hanem beleavatkozások. Ezt tartsd szem előtt és tudj NEMET mondani magadnak.