Lehet kakaskodni , de csak alázattal

2017.09.06

2017 szeptember 7-én - 12.39 indul a jin föld Kakas hónap , az idei év talán legizgalmasabb és legmeghatározóbb időszaka. Sokakban felébred a vágy hogy életük színpadára lépjenek , megmutassák magukat . Minden adott hogy felszínre hozzák képességeiket , tehetségüket . Kreativitásukkal a legkülönlegesebb dolgokra is képesek lesznek . A lényeg mindezt szerénységgel ! Az elismerés amire oly nagyon vágynak attól függ mennyire képesek alázatosak lenni egy egy élethelyzetben . " Az alázatosság nem erény , hanem az a talaj , melyből minden más erény fakad "

Legyünk szerények , visszafogottak , feltűnés mentesek ! Ne hagyjuk az egónkat felülkerekedni, hagyunk időt magunknak , hogy a dolgok mögé lássunk és csak utána cselekedjünk . A probléma akkor jöhet , ha azt gondoljuk mi mindent jobban tudunk másoknál. A bennünk feszülő öntudat túlokoskodása nyilvános megszégyenülést is eredményezhet. Lehetőség szerint kerüljünk minden vitát , de legfőképpen renoménk megtartása véget ne védjük végsőkig álláspontunkat. Ha helyzetbe hoznak és meggondolatlan cselekedett helyet  készek vagyunk tanulni másoktól , elismerni , hogy mindig van még mit , olyan szintre emelhetjük saját életünk, ahol valóban élvezzük azt amit csinálunk . Ezzel szemben ha rivalizálni kezdünk , a legragyogóbb ötletünk sem fog segíteni a megaláztatásból kikeveredni .

Az adott év energia vonulata mindenkit érint , ezen felül külön üzenete van egyeseknek . Röviden azon jegyekről akiket érint :

Patkány : A leírtakon túl , olyan élethelyzetbe kerülsz ahol felismerhetővé vállnak olyan rossz szokásaid amibe belesodródtál és kényelmességből nem tettél ellene semmit . Felismerhetővé válik mi nem jó , mi nem szolgálja további fejlődésedet . Megoldás : ki kell állnod magadért és nem csak panaszkodni mi nem jó Neked. Alázattal , szerénységgel felvállalni önmagad.

Nyúl : Belső meggyőződésből fogsz kerülni minden konfliktust , nem szeretnél senkinek sem magyarázkodni , megpróbálod saját utadat járni , nem szólsz bele senki életébe és ezt viszont is elvárod , gond akkor lehet ha túl nagy ellenállásba kerülsz és hazugságba is belemész csakhogy hagyjanak már békéden. Ilyenkor jusson eszedbe , ahhoz hogy önmagad légy nem kell hazudnod ! Intelligenciáddal el tudod érni őszintén is , hogy tiszteletben tartsák elképzeléseidet.

Kakas : Talán titeket érint a leginkább ez a hónap , semmi olyanba ne vegyetek részt ami nem a ti dolgotok ! Fogadjátok el , hogy más is a maga módján annyira okos mint ti , tiszteljétek a másikat és annak életét , ebben rejlik méltóságotok.

Kutya : Kiderülhetnek olyan dolgok amiket nem szeretnél, hogy napvilágra kerüljenek.  " Ki mint vet úgy arat " ezek azok az élethelyzetek amiket átélni lehet csak , és tanulni belőle . Amit eddig tettél másokkal azt kapod most vissza , akár jót akár rosszat . Ha felismered a múltban hol hibáztál könnyebb lesz elviselni az adott kellemetlenséget. Most csak arra van lehetőséged újabb rosszat ne tégy senkivel ,  azaz légy barátságos , segítőkész. Ha ki szeretnéd teregetni világ előtt mi bajod és kivel , egy a lényeg mértékkel tedd , szemtől szemben és csak annyit amennyi feltétlenül szükséges ahhoz hogy jobban érezd magad . Ezt viszont tedd meg diplomatikusan , az elmismásolás most nem fog segíteni .