Az érzelmek hullámvasútján gyertyafények mellett

2017.12.04

2017.december 6. 23.33 perckor indul a Patkány hónapja. Legfontosabb üzenete ennek a hónapnak érzelmeink megélése és megértése. Hangulatunk ingadozásai kísérik az egész hónapot, hol fent leszünk hol pedig lent. Belső késztetést érzünk, majd hogy bármihez is fogunk a legjobbak legyünk. A karácsony küszöbén, sürgünk, forgunk, mindent tökéletesre szeretnénk csinálni a nagy estre, de néha álljunk meg egy pillanatra és vegyük észre az élet nem örökös versenyfutás. A szeretet nem egy napon múlik, hogy sikerült-e a bejgli, van-e kellően drága ajándék a fa alatt. Emlékszem az én gyerekkori karácsonyomra, amikor az volt a lényeg újabb nap, hogy összegyűljön a család, imádtam a fát, de, csak azért mert jó illatot árasztott a szobában. Különös kapcsolatom volt az ajándékkal, a meglepetés ereje éltette és szinte mindegy volt mi van benne. Igaz akkoriban bármi volt is örültünk neki, hisz napjainkat a semmi ölelte át. A vacsora helyet azt vártam vége legyen és játékra cseréljük az asztal abroszát. Imádtam (om ) a römit, nagypapám volt a családban a "römikirály" és a humorzsák. Sose fogyott ki .... Tudom ez nem előrejelzés, de pont arra elég, míg olvasod eszedbe jusson a múlt, hisz az is hozzád tartozik. Az érzelmi skálánkon ott lesz az elmúlás, a változásra való igény, rálátás miben sodródunk már egy ideje, hol és mikor engedtük ki kezünkből az irányítást és az örök kérdés "miért pont velünk történik ez". S miközben ezt mind végigéljük, rá kell jönnünk az élet úgy szép, ahogy, van. A karácsony minden nehézsége ellenére életünk egyik legszebb pillanata. Éljük hát meg szeretetben együtt és igyekezzünk kicsit tovább megtartani, mint szent este. Kívánok minden olvasónak békés, boldog, egészségben gazdag karácsonyt!

Külön üzenetet hoz ez a hónap a következő jegyeknek:

Nyúl: Nagyon tudtok vágyni bárki és bármi után, de ha most fáj, mert nem elérhető, tudnotok kell akkor most bármi vagy bárki is legyen, a vágy tárgya, el kell engednetek, nem nektek rendelte a sors. Az is meglehet olyasmire vágytok, ami egyáltalán nem elérhető. Most jött el az idő megérteni nem attól leszel boldog, ha elérhetetlen dolgok netán emberek után vágyódsz folyton, hisz így sose éled meg a valódi érzelmeket, a valódi szeretett érzését.

Megérett az idő a változásra és ezt érezni is fogjátok ott legbelül. Mindent megérint majd, egy elejtett szó és a ki nem mondott gondolat is. Lehetőségetek nyílik, hogy rálássatok kívülről döntéseitekre, a hirtelen indulatból jött cselekedeteitekre. Álljatok meg egy pillanatra és gondoljátok, végig valóban akkora gond lenne, mint ahogy átélitek? Valóban szükség volt a hirtelen felindulásra. Rá kell jönnötök, hogy nem, sőt arra is, hogy hol mit kéne változtatni, hogy másképp lássátok az adott helyzetet. Egyre figyeljetek, abban a pillanatban meggondolatlan döntést ne hozzatok, ráértek egy óra múlva is, ha még egyáltalán szükségét érzitek majd.

Kecske: A "miért pont velem történik" kérdés szükségtelen, hidd, el mindenkivel megtörténik ez vagy az. Inkább nyújts érzelmi támaszt azoknak, akiknek szüksége van rá és ne azzal törődj téged miért árultak el. Tudatosítsd magadban képes vagy másokat érzelmileg felemelni, csak olyant tegyél másokkal, amit magaddal is megtennél. Ti most ebben a hónapban intenzív tanfolyamon vesztek részt, címe "ne ítélkezz, hogy ne ítéljenek". Igyekezz sikeresen véghezvinni e hónap vizsgáját és megérteni, hogy ahogyan másokkal viselkedsz, azt kapod vissza.

Kakas: Meg kell tanulnotok kiállni magatokért. A panaszkodás nem visz most előre, pont az a lényeg, amikor már azt gondolod, ennél rosszabb már nem jöhet, az élet felülírja ezt, hogy rávegyen, állj ki magadért és ne csak mismásold el a dolgot. Vállald fel azt, ami neked nem jó. Jelen hónapban ne viselj el semmi olyant, amit te nem akarsz, ne tegyél semmit mások kedvéért vagy, mert nem tudsz nemet mondani. Ezt kell ebben a hónapban megtanulnotok.

Az érzelmek hónapja ez, tartsuk hát szem előtt a feltétel nélküli szeretetet, hisz mindent megold. Ennek fényében teljenek napjaink. Namaste Finta Erika