Meditáció, Relaxáció 

         "Az élet lényege az elme energiája" - Arisztotelész 

         Röviden arról amit én gondolok a meditációról, relaxációról. A mai ember olyan felgyorsult világban él , ahol már az önmagára fordított idő igen kevés . Pedig ahogy szükség van a levegőre , vízre és sorolhatnám , úgy van szükség a mostban megélt csendre . Arra a csendre amikor lehetőség nyílik elérni legbelső énünket , önmagunkat . Ez a csend nem egyenlő azzal, hogy nincs körülöttünk senki , hogy zajtalan minden , hogy gondolatainkat megpróbáljuk kiűzni elménkből, ez a csend a belső megnyugvás csendje . Légzésünk lelassul, átadjuk magunkat a pillanatnak. Nincs benne semmi misztikus és bárki el tudja sajátítani. A meditáció az amikor sikerül abban a pillanatban egyetlen dologra figyelni . A meditáció egyszerű megfigyelés , egyetlen dologra való koncentráció , mégpedig a légzésed megfigyelése, miközben napi gondjaid újra és újra visszakúsznak elmédbe

    A meditációval, relaxációval akkor is boldogabb , kiegyensúlyozottabb leszel ha nem hiszel semmilyen ezotériában ,vallásban ! Egyszerűen előnyös. Agyban dől el minden, foglakoz hát elméddel.                                                                                                                                        A meditáció az elme jógája. 

  Azzal hogy megfigyelésre készteted elméd , lelassítod légzésed ezáltal csökken vérnyomásod , nyugodtabb leszel. A meditációs gyakorlással megnő a koncentráció képességed így kevésbé érzed megterheltnek magad . A lelki béke állapotában hamarabb találod meg gondjaidra a megoldást.

   A csoportos meditációban a résztvevők szándéka összeadódik , ezáltal erősítik egymást , inspirációt nyernek egymástól . Olyan ez mint a torna, az ember ezt is másokkal együtt szívesebben teszi mint egyedül . Könnyebben csinálja végig , hisz inspirálják a többiek körülötte . Ez az inspiráció pedig rendszerességet hoz és ha már rendszeresen csinálod nem lesz szükséged további inspirációra , eléred hogy életed része legyen a meditáció.  Pont úgy ahogy a levegővételnél , nincs szükséged többé segítségre . Bárhol és bármikor megteheted . 

   Inspirációra nem lesz szükséged , de a csoportos hangulat varázsa és ereje hiányozhat. Ha te is így érzed, akkor enged meg magadnak azt az időt, amikor csoportos energiarendszerben meditálhatsz vagy relaxálhatsz. 

Első relaxációs videóm - szeretettel ajánlom 

" Látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz " Carl Gustav Jung 

Relaxációs , meditációs óráim 

Szeretettel várlak saját óráimra.Két fajta meditációs , relaxációs órákat tapasztaltam eddig. Az egyik amikor zene nélkül a légzés megfigyelésre koncentrálnak a résztvevők. A lényeg, hogy a csapongó gondolatok mellett a légzés megfigyelése megtartott legyen. A másik amikor zene mellett egy történet mentén egy képzelt világba repítik a résztvevőt , és ezáltal érhető el a könnyebb ellazulás. Személy szerint azt gondolom mindegyiknek megvan a maga varázsa és bármelyiket is űzöd rendszeresen , már sokat tettél önmagadért . A lényeg pedig ez. Itt nem kell tökéletességre törekedni, legyél jelen figyeld önmagad, a többi jön magától. Próbáljatok ki többet és használjátok azt a formát ami a legközelebb áll hozzátok. A lényeg a rendszerességen van. 

Az órák 45 percesek, ebből a relaxációs, meditációs gyakorlatok kb. 20-25perc, ülve vagy fekve ( ezt magad választod meg, aszerint Neked mi a kényelmesebb )az elejét ráhangolódással indítjuk, a végét beszélgetéssel, élménycserével zárjuk. Kényelmes ruhába gyere, folyadék pótlásról én gondoskodom. Minden óra 2.500.-ft

Bejelentkezés szükséges !

Jelenleg az órák szünetelnek , megértéseteket hálásan köszönöm !