Hiszem, hogy vannak "kivételes energiával" megáldottak napok és vannak "csak" napok.         Személyem a kivételeseket szereti, mert több érdemi mondanivalójuk van !                                    Éppen ezért  szeretek ezekről írni. Olvassátok szeretettel, ahogy én írtam őket. 

Szeretettel ajánlom egy csésze forró tea mellé napi szösszeneteim 

2018.08.10

Jang fa Kutya nap : 

Szeretem azokat a napokat, amelyeknek igazi mondanivalójuk van. Ez a nap is egy ilyen. Tele Jang energiákkal, melyek egymáshoz feszülnek, roppant erős önérvényesítő, harcos és igazságos színezettel. A jang energia vezető, irányító. Ő aktív, nála mindig első a szándék, az önakarat érvényesítése, ő a férfi energia! Veszélye, hogy nagyon akar. Vélt vagy valós igazságához végletekig ragaszkodik. A nagyon akarással megtörténhet, hogy ha túllépi korlátait, szétfeszíti önmagát. És ebben az esetben növekedése megáll. Nehézségekkel szembesül. Pont ez a lényeg, egy ilyen "nagyon akarom "energia, csak akkor áll meg gondolkodni, miérteket keresni, ha korlátozzák. Ekkor érti meg erejét és annak lényegi mivoltát, csak akkor tud egyedül előre haladni útján, ha közben álarcát levetette, a nagyon akarom páncélját itt ott megcsiszolták. A mai nap erről szól, aki nagyon akar, az akadályokba ütközhet. Ha így van, kiutat az adhat, ha magunkba tekintünk és átvizsgáljuk az adott helyzetben mit kéne másképp csinálni és hogyan. Hol nem volt teljesen tiszta szándékunk valamint hol vártunk segítséget miközben tudtuk nincs rá szükségünk. Csodás felismeréseket. Namaste     

2018.07.20

Jin Víz Bivaly nap:

Hiszem, hogy vannak kivételes energiával megáldottak napok és vannak "csak" napok. Lassan megérkező 2018.07.20. a kivételesek közé tartozik. Összecsap a föld energia a víz energiájával. Egy régebbi cikkemben már szót ejtettem a víz és a föld kapcsolatáról, igaz akkor a jang (víz és föld) minőségről volt szó. Ez a nap tele van jin föld és jin vízzel. Ráadásul struktúrát tekintve öntörvényűséggel, különcséggel megáldott energiavonulattal. És ahogy az egész év rólunk és kapcsolatainkról szól, a mai nap is itt feszegeti majd a határokat. A jin föld az, aki elfogad mindenkit olyannak amilyen, nem tesz különbséget koldus és gazdag közt. Ő a befogadó és életet adó energia. Egy gond van vele, mindezt nem tudja magáról, kell valaki, aki felvilágosítja értékeiről és tudatára ébreszti. A jin víz a megfoghatatlanság jelképe. Egyik pillanatban még látod, de nem érzed. Másikban érzed és látod is. Harmadikban már el is tűnt, se nem látod, se nem érzed. Őt nem érdeklik földi dolgok, elvan saját világában. Gondolatai magasabb világban mozognak, a szellem síkja az ő otthona. Tény, hogyha víz alászáll magaslataiból, képes táplálni a földet, de ez vajmi kevés a földnek ahhoz, hogy valódi értékeire ráébredjen. A kettejük viszonyában a biztonság az, ami legkevésbé érzékelhető, a biztonság hiányát pedig mindig félelem kíséri. Félelemmel pedig a felelősség vállalás is csorbát szenved. Azt hiszem ez a nap, pont erről fog szólni, főleg azoknak, akiknek a felelősséggel van dolguk. Tudunk-e felelősséget vállalni a saját életünkért. Felmerjük-e vállalni az igazságot minden téren vagy félelmeink gátat szabnak ebben. Túllépni saját korlátainkat, akkor fogjuk, ha a megjelenő öntörvényességünket fülön csípjük és tudjuk majd az igazságot nem a saját félelmeink szemüvegén keresztül szemlélni. Csodás felismeréseket kívánok erre a napra. Namaste

2018.06.19

Jang víz ló nap : 

Újabb erőteljes tűz energiájú nap ! Legalábbis azoknak, akiknek a tűz energiával így vagy úgy dolguk van. Ma a tűz elem saját tükör konstellációja lép színpadra, melynek jelentése : itt az idő magasabb szinten élni életünk. Érettebb viselkedésre , döntéshozatalra van szükség. Ehhez nagyon finom intuíciós képességet is kapunk. Mindez a kínai asztrológia Ló állata képében, aki tüzessége mellett sziporkázó egyéniséggel is rendelkezik. A ló energiái önmagában is erőteljesek , de jang föld Kutya évével kapcsolatba lépve megsokszorozódik. Magabiztosság és felszabadultság érezését hozza magával és az új lehetőségek felbukkanásával együtt fékezhetetlenné tehet bárkit. A szabadjára engedett energiák általában látszólag eredményesek , hosszú távon nem kifizetődők. A megjelenő lehetőségeknekmost nem, kifelé hanem inkább befelé irányuló hatására kéne nagyobb figyelmet szentelni. A mostani energiák célja a bennünk lévő hitrendszereink megvilágítása, azon belül is a pénz és kapcsolatainkhoz fűződő viszonyunk kerül célkeresztbe. Az ember hajlamos a komfortzónáját a végsőkig védeni. Most is megtehetjük és bármikor ,de tudnunk kell eljön az "idő" amikor a sors kényszerítő hatása már nem kerülhető ki. A komfortzónából való kimozdulás egy lehetőség a felismerésekre és tapasztalásokra. Ennek a lehetőségét, a mai nap, ha rövid időre is, de megadhatja....... persze csak azoknak akik élnek vele. Ahány ember annyi élethelyzet és megannyi színpad és forgatókönyv hozzá. Éljük át , tanuljunk a sajátunkból és sose ítélkezzünk mások felett. Csodás napot kívánok. 

2018.05.25

Jin tűz kígyó nap és hónap is : 

A kísértések felerősödhetnek , legyen az jó vagy rossz. kizárólag saját elménk dönti el , hogyan éljük meg. Erős tűz elem lévén lehet befogadó , megértést, szeretet sugárzó és lehet agresszív ,hirtelen robbanó, maga körül mindent felégető. Nálam is felerősödött egy megérzés az előrejelzések kapcsán. Már egy jó ideje elolvasok minden előrejelzést és elgondolkoztam mennyire másképpen is értelmezhetjük egy egy nap energiáját. 7 milliárd értelmezés és felfogás születhet, na jó ezt jelképesen írtam , hisz nem mindenki olvassa ezeket az írásokat . Asztrológusként is azt gondolom soha nem tudjuk megmondani ki hogyan fogja az adott energiát használni . Azt lehet csupán leírni, hogy az adott napi energia mit válthat ki , de azt is csak egyesekből , mert másoknak egyáltalán nem vált ki semmit hisz nem biztos hogy dolga van az adott energiavonulattal , márpedig ha nincs akkor semmit nem fog érezni , átlagos napja lesz. A lényeg az lenne, ha bármi történt önmagunkban keressük a megoldást, a miérteket és ne betudjuk napi , heti előrejelzéseknek. Fordítva is igaz ne engedjük, hogy egy előrejelzés meghatározza azt a napunkat. És igen vannak kivételes napok (mint pl. a mai ) , amikor annyira erős egy egy energiavonulat , hogy sokakat megmozgat , de akkor is azt gondolom 7 milliárd féle képen. Az előrejelzések kapcsán is él az a mondás : ami bent az kint , ami lent az fent.... azaz az fog megjelenni amivel dolgod van , aminek teret engedsz gondolataidban. A mai energiák erősek, tehát figyelj a sajátodra és igyekezz szeretet adni és nem felégetve mindent , kiégetni szíved. Csodás napot kívánok. 

u.i. Megfigyeltem erős jin víz napokon mindig esik az eső , ma sehol egy víz elem mégis tombol az ég , esik az eső .. érdekes ... vajon a tomboló tűz energia esőt csikart a felhőket felgyújtva ? .. ez már kizárólag az én elmém okoskodása vagy szárnyalása ki hogyan értelmezi. 

2018.02.14

Jin tűz Bivaly nap : 

A szeretet napja ez, az energiák mozgása lelassul miközben az ég felé áramlik és beborít mindent. Szívünk megtelik béke és nyugalom érzésével. Az idő elveszti fontosságát, az önfeláldozás és a segítségnyújtás teret követel. S amennyi teret adunk másnak annyit követeljünk magunknak is, hogy az egyensúly fennmaradjon. Különben mit érünk az adással, ha kapni képtelenek leszünk. Csodás napot kívánok. 

2018.02.11

Jang fa Kutya nap : 

Az égből áramló energiák napja, mely alászáll a mélységbe, egyre gyorsul és sűrűsödik, majd összpontosul egy pontban, létrejön a nyugalmi állapot. Ez a nyugalmi állapot érzése megérint ma, fizikálisan és szellemileg is lelassít. A pihenés felszabadító érzése semmihez sem hasonlítható, a csend ma minden szónál hangosabb. Mozdulatlanságunk lelkünk fejlődésének kulcsa. A lélek élni akar, megmozdulni, s lényegére igazán a mélység csendjében lel rá, s ha egyszer rálelt már semmi és senki nem állíthatja meg, hogy elérje a felszínt. Ez a jang fa és jang föld találkozásában rejlő akaraterő lényege az a túlélőképesség, ami ilyenkor testet ölt. Nincs szükségük segítségre egyedül is megoldják életük gondjait. Ma mindenki egy kicsit áterezheti ennek a két energiának a milyenségét. Engedjük hát át magunkat nekik. Csodás napot kívánok. 

2018.02.10

Jin víz Kakas nap: 

Önérvényesítő energiák vannak a levegőben, megfűszerezve hatni tudással és csillogni akarással. A mértéken van a hangsúly! Előkerülhet ma türelmetlenség, kompromisszumképtelenség, kéretlen tanácsadási kényszer, túlzott figyelem felkeltési vágy egyetlen dolog lenne fontos, bármi is kerít hatalmába képesek legyünk helyes mederbe terelni. Bármit szeretnénk azonnal, jobb lassabban elérni. A kompromisszumot általában mumusként kezeljük, szerintem hatalom. Kéretlen tanácsadással az a baj, hogy nem kérte senki. Kizárólag saját életünk alakítására kaptunk engedélyt, szép lassan el kéne fogadni. A figyelem felkeltési vágy, mindig hiányra mutat, a megoldás vajon mire.

" s mily nehéz embernek lenni " Csodás napot kívánok. 

2018.01.18

Jang fém Kutya nap : 

Kivételes energiák jelenek meg ezen a napon. Az igazságérzet magasan száll, kompromisszum képesség némi segítségre szorul, érzelmek nem kapnak színpadi szerepet s mindezt megfűszerezi valami felsőbb erő valami olyasmi, ami mintha láthatatlan szállal összekötné elménket és fizikai testünket egy másik dimenzióval. Az ember szinte azt érzi sebezhetetlen, bármire képes, ereje erősebb mindennél. Evvel egy időben megjelenik, a félem és próbára teszi az embert, vajon ki mennyire vállal felelősséget saját élete és tettei felett. Félelmeinken keresztül közelít elménkhez s megkérdőjelez, mindent mit hiszünk, képzelünk és teszünk. Elmélyülésre kényszerít és érzelmi sérülésmentességet csak annak ígér aki felvállalja az igazságot, mindenkinek ott azon a területen ahol eddig ezt még nem tette meg. Merjük elmondani mi rossz nekünk, s ha nem megy másképp legalább önmagunknak először. Csodás napot kívánok. 

2017.12.28

Jin föld Bivaly nap: 

Érdekes napnak nézünk elébe. Aki játszik lottón vagy más szerencsejátékon az mára időzítse ennek megjátszását. A nap kiemelkedő eleme a pénzé azon belül is azon pénzé ami a szerencséhez kötődik. Szinte hallom hitetleneket , na még egy jós a sok közül. Kinek mi a hitrendszere 🍀. De tény energetikailag ott az esély , de nyilván csak azoknak fog összejönni akik játszanak és akiknek a sorsában ez a fajta tapasztalás benne van. Ezen energiavonulatnak másik aspektusa az érzelmekhez és az utazáshoz , költözéshez kötődik. Szóval aki nem hisz a szerencsében ( szerencséjében ) az kapja elő erotikus képességét és hódítson a szerelemben vagy ha evvel is inkább várna , mert a halogatás érzése eluralkodott rajta és bizonytalan is kicsit ... hát nem is tudom érdemes-e egy kirándulást ajánlani így az év végének közeledtével , hisz meglehet az sem dobná fel ... bizony nem könnyű a földről elrugaszkodni és komfortzónánkat elhagyni. Csodás napot kívánok . 

2017.12.22

Jin víz Kecske nap: 

Víz: szagtalan , íztelen , színtelen s mégis az életünk függ tőle. Lehet felhő , lehet óceán , lehet jéghegy , gőz és harmat .. eshet égből , kopoghat talpad alatt , ihatod pohárból , elmerülhetsz benne .. ez mind ő ..... ezer arca van és mégis szükségünk van rá, szeretjük őt, áldjuk és pazaroljuk. Ma elemében lesz , ő lesz az úr az elemek közt . Jelenléte tanítani fog türelemre , megérzéseink figyelembevételére . Álmainkat megédesíti , mélységeinket felszínre hozza , bölcsességünknek életet ad. Lelkünk szárnyakat kap tőle , ahogy a víz változtatni tudja magát úgy változunk mi is percről percre. Engedd , hogy ma formáljon , alakítson , engedj el mindent és mindenkit. Enged áramolni benned és szűrd le üzenetét. Csodás napot kívánok.

"Aki a víz tükrébe pillant, először saját képmását látja." Carl Gustav Jung 

2017.12.18

Jin föld Nyúl nap: 

Két fontos felismerés lesz a mai nap lényege. Az egyik, hogy megérzéseink által rálátást kapunk a dolgok alakulásának mögöttes mozgatórugóira, olyan titkokra derül fény, amik segítenek a döntéseinkben, csak fogadjuk el, hogy logikán túl léteznek megérzések. Másik, hogy szinte kényszert érzünk, hogy megoldást találjunk gondjainkra. Ha ma feltesszük a kérdést magunkban arról, ami már régóta foglalkoztat, esély van rá, hogy mi magunk rá is leljünk a válaszra. Az esélyt pedig hitünk támogatja. A mai nap bónusza képesek leszünk meglátni mindenkiben azt a pluszt, amitől mellette mi különlegesnek, érezzük magunkat. Csodás napot kívánok. 

2017.12.16

Jin tűz Bivaly nap: 

Érdekes nap elé nézünk. Megnő az ellenálló képességünk, magabiztosak leszünk és bizonyos értelemben öntörvényűek. Az érzelmek még mindig napirenden. Szerelmi életünk intenzív lesz, az alig pislákoló gyertyalángot felkorbácsolhatjuk akár egy jól irányzott pillantással is. Kivételes kapcsolódások mutatkoznak az energiák területén, melyek mindkét nemet megérintik, és arra ösztönzik, rendet rakjanak párkapcsolataikban, vagy ha éppen nincs gond, akkor a meglévő érzelmeket egy magasabb szintre léptessék. Engedjük hát be a szeretett szívünk legmélyére, játszmáinkat tegyük félre, s ha nem megy örökre legalább erre az egy napra. Csodás napot kívánok.